Chcete rychlé výsledky a specifické cílení? Vsaďte na PPC reklamu

PPC reklama je účinná forma online marketingu, která vám může přinést řadu skvělých výsledků. Tohle tvrzení by se ale dalo říct v podstatě o každém typu online reklamy. A tak je důležité rozhodovat se podle vašich konkrétních marketingových cílů. Přečtěte si, v jakých případech je vhodné zvolit PPC reklamu.

Co je to PPC reklama? 

PPC reklama vychází z anglického pojmu „pay per click“, který se do češtiny překládá jako „cena za proklik“. Už z názvu je jasné, že u PPC reklamy inzerent platí až ve chvíli, kdy na jeho reklamu někdo klikne. Tím se PPC reklama liší od tzv. CPM reklamy, kdy inzerent platí za zobrazení.

S PPC reklamou se můžete setkat na:

  • Sociálních sítích,
  • zbožových srovnávačích,
  • partnerských webech a aplikacích,
  • YouTube,
  • vyhledávačích (Google, Seznam, Bing ap.),
  • a dalších místech.

Kdy je vhodné zvolit PPC kampaň?

Každý typ online reklamy má jiné výhody a je důležité vybrat ten, který nejlépe odpovídá vašim marketingovým cílům. PPC kampaň je vhodná, pokud chcete:

1, Rychlé výsledky

    Jednou z hlavních výhod PPC reklamy je, že výsledky uvidíte téměř okamžitě. Jakmile kampaň spustíte, vaše reklama se začne ihned objevovat na horních příčkách ve výsledcích vyhledávání a na dalších platformách.

    Se SEO byste okamžitých výsledků určitě nedosáhli. Optimalizace pro vyhledávače je dlouhodobý proces, který může trvat až několik měsíců.

    2, Mít kontrolu nad rozpočtem

      U PPC reklamy si snadno můžete nastavit denní nebo měsíční limity. Díky tomu budete mít výdaje za kampaň plně pod kontrolou.

      3, Cílit na velmi specifické publikum

        Víte přesně, kdo je vaše cílová skupina, a nechcete zbytečně utrácet za to, že na vaši reklamu kliknou lidé, pro které nejsou vaše produkty relevantní? Přesně tohle vám PPC reklama umožní. Své cílení můžete specifikovat podle demografických údajů, zájmů, lokality nebo vyhledávání.

        4, Informovat o novinkách a akcích

          Jestli chcete krátkodobě propagovat konkrétní produkt nebo speciální nabídku, pak je PPC reklama tou správnou volbou. Nejenže propagace přinese okamžité výsledky, ale taky můžete reklamu snadno upravovat a aktualizovat.

          Je dobré si uvědomit, že PPC reklama vám přináší výsledky jen tak dlouho, dokud propagaci platíte. Jakmile kampaň skončí, návštěvnost stránek klesne.  

          5, Testovat marketingovou strategii

            Máte novou marketingovou strategii a chcete vědět, jestli bude fungovat? PPC reklama je nejrychlejší způsob, jak to zjistit. Nejenže získáte takřka ihned zpětnou vazbu, ale taky můžete testovat různé varianty reklamy a snadno ji měnit. Díky tomu můžete efektivně optimalizovat vaše kampaně a dosáhnout lepších výsledků.

            Jaké výsledky PPC kampaní můžete v roce 2024 očekávat?

            Společnost WordStream zanalyzovala tisíce kampaní na Google Ads a Microsoft Ads a na základě těchto dat vytvořila benchmarky pro klíčové metriky PPC kampaní v roce 2024. Benchmarky slouží jako měřítka pro porovnání výsledků a můžou vám pomoct vyhodnotit výkon vašich kampaní.

            • Míra prokliku: 6,42 %
            • Náklady na proklik: 4,66 USD
            • Konverzní míra: 6,96 %
            • Náklady na konverzi: 66,69 USD

            Je dobré mít na paměti, že jednotlivé hodnoty se mohou výrazně lišit podle konkrétního odvětví a specifických podmínek vašich kampaní. Tyto benchmarky slouží pouze jako orientační hodnoty pro lepší představu o průměrných výsledcích.

            Správa PPC reklamy

            PPC kampaň přináší mnoho výhod a opravdu může vaši značku a produkt dostat na výsluní. Na druhou stranu, jestli chcete z PPC kampaně vytěžit maximum a zbytečně neutrácet za nerelevantní prokliky, je důležité se věnovat i její správě. Pro správu PPC reklamy doporučujeme oslovit agenturu myTimi, která má ve svém týmu specialisty, kteří přesně vědí, jak upravovat strategie podle aktuálních trendů a dat. Díky tomu můžete dosáhnout nejlepších výsledků a maximalizovat návratnost investice (ROI).

            Zdroj foto: Shutterstock

             Copyright © 2024 Tovarnik.cz. Všechna práva vyhrazena.

            Made by Leoš Lang